Skylight Benefits

Hoe maakt u een donkere kamer lichter op 7 eenvoudige manieren?

De hoeveelheid licht die het interieur van uw woning bereikt, beïnvloedt elk aspect van uw leven. Omdat ramen de belangrijkste lichtbronnen zijn, worden ze als zeer waardevol beschouwd. Dakramen zijn een geweldige optie, omdat ze de meeste voordelen bieden. Dit is echter slechts een van de manieren waarop u uw donkere kamer kunt verlichten. Als uw huis gewoon niet rijk is aan natuurlijk licht, kunt u enkele van de bekende trucs gebruiken bij het inrichten of decoreren van uw huis. Zo voegt u visueel licht toe en verandert u het uiterlijk van de kamer. Het beste van alles is dat deze oplossingen ideaal zijn voor ieders budget en stijl, en daarover komt u meer te weten in de rest van deze tekst.

  1. Lichte muur kleuren

Een van de snelste veranderingen die u kunt aanbrengen, is uw donkere kamer oplichten met kleuren. Neutrale kleuren zijn een ideale keuze, omdat ze licht zullen aantrekken en de kamer sereniteit zullen geven. Om dit te bereiken kunt u het beste de muren wit schilderen en beginnen met het schilderproces. Daarna heeft u de perfecte basis voor ultra-lichte tinten. Zo kunt u de illusie van een open ruimte creëren. Natuurlijk kunt u hiervoor ook behang gebruiken.

Als uw kamer klein is, wordt hij visueel veel groter. Veel mensen gebruiken alleen witte verf voor de muren, maar ons advies is om niet de klassieke witte kleur te kiezen. Kies in plaats daarvan voor een gebroken wit kleur die het verschil zal maken. U zult meteen voelen hoe de ruimte “ademt”. Veel mensen kiezen ook voor een iets andere variant. Die maakt bijvoorbeeld bepaalde delen van de muren witter dan andere, waar bijvoorbeeld foto’s of planten worden geplaatst. Zo wordt een muur geaccentueerd.

  1. Meubilair

Donkere meubels kunnen de uitstraling van een kamer sterk beïnvloeden, evenals te omvangrijke meubels. Een voorbeeld van zo’n meubel is een groot en donker salontafel. Het geeft veel invloed op de algehele uitstraling van de kamer. Kies in plaats daarvan voor een kleine tafel die de vloer laat opvallen. Deze vervanging maakt uw kamer automatisch lichter. Te veel donkere tinten kunnen u “vangen” in de ruimte. Overweeg ook open planken, want die nemen ook het gevoel van gevangen zijn weg, dat gesloten elementen geven.

Als de kamer geen spiegels heeft, voeg ze dan zeker toe. Ze geven de kamer meer diepte, verlengen de ruimte visueel en weerkaatsen het licht. Grotere spiegels met een dunne lijst brengen meer licht. Dit is een andere manier om de verlichting van de ruimte te verhogen. Naast spiegels zijn reflecterende tegels ook een goede optie. Deze zien er strak en recht uit en passen perfect in de rest van het badkamer- of keuken interieur. We mogen het acrylmeubilair niet vergeten, want het heeft geen visueel gewicht. We kunnen zeggen dat het zowel een functionele als een onzichtbare optie is.

  1. Passende gordijnen

Probeer gebruik te maken van de voordelen van het natuurlijke licht en breng enkele veranderingen aan. Doe bijvoorbeeld zware en donkere gordijnen weg die het gebrek aan licht alleen maar benadrukken. Ze houden de zonnestralen tegen, terwijl de transparante gordijnen dat niet doen. Zo maakt u uw grote ramen vrij en behoudt u tegelijkertijd uw privacy. Deze gordijnen geven licht aan uw raam, en eronder kunt u lichtgekleurde mini gordijnen aanbrengen. Zo kunt u alsnog het interieur van de woning voor anderen van buitenaf verbergen.

  1. Dakramen

Natuurlijk is er geen betere optie dan natuurlijk licht,en daarom is het het beste als u voldoende ramen heeft! Als u die op de juiste plaats installeert, zult u eindeloos ervan blijven genieten. Hoewel er verschillende trucs zijn die uw kamer lichter maken, kunnen onze daklichten uw kamer echt opvrolijken. Het beste van alles is dat u op deze manier de waarde van uw huis aanzienlijk verhoogt, maar ook geniet u van de vele voordelen die een dakraam kan bieden. Behalve financiële voordelen, hebben dakramen  ook veel gezondheidsvoordelen. Enkele daarvan zijn een betere concentratie, stemming, stressvermindering, betere slaap, eetlust, enz.

  1. Nieuwe deur

Heeft u een houten deur en wilt u meer licht, vervang die dan door een ander materiaal. Plaats glas in plaats van hout, want dat zal de ruimte aanzienlijk verlichten. Hoewel het om een grotere investering gaat, vervangt u een zware houten deur die het uiterlijk van uw kamer alleen maar bederft. U bereikt een nog groter effect als het een deur van het terras is.

  1. Details

Verlichting van details en kunstwerken zal de donkere uitstraling van uw kamer wegnemen, omdat u de aandacht verlegt naar details zoals beeldjes, foto’s en dergelijke. Wees voorzichtig met de aantallen tijdens dit proces, zodat u de juiste verhouding in de ruimtes kunt behouden. Concentreert u zich op voorwerpen die helder gekleurd zijn en eenvoudige lijnen hebben.

  1. Maximalisme

Dit is een geweldige optie voor iedereen die geen fan is van neutrale kamers. Als u aandacht besteedt aan enkele belangrijke dingen, kunt u hetzelfde bereiken met maximalisme. Gedurfde (?paletten?) kunnen ook bijdragen tot meer energie in de kamer en deze helderder maken. Je moet ze alleen goed op elkaar afstemmen en wegblijven van donkere tinten. Ons advies is om een hoogglans plafond te proberen. Groen is hier bijvoorbeeld perfect voor. Omdat het een plafond is, heb je veel ruimte om te experimenteren.

Conclusie:

Donkere voorwerpen werken een slecht humeur in de hand en zijn geen ideale plek om vrije tijd door te brengen. Lichtere kamers daarentegen verhogen de alertheid, verbeteren de concentratie en de energie. Als de kamer niet voldoende natuurlijk licht heeft, kunt u altijd enkele trucs toepassen die de kamer visueel opfleuren. Ten slotte kunt u altijd een dakraam op uw dak installeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *