Alle Categorieën

Dakramen Galerij

Home Ontwerpprojecten

Complete Interior Projecten

Complete Exterior Projecten

Gelukkige Klanten

Daklichten zijn er voor iedereen, van de huiseigenaar die geld wil besparen op zijn energiekosten tot de aannemer die zijn installatie efficiënter wil maken. En onze beste reclame wordt gemaakt door onze tevreden klanten.

Gelukkige Klanten

Daklichten zijn er voor iedereen, van de huiseigenaar die geld wil besparen op zijn energiekosten tot de aannemer die zijn installatie efficiënter wil maken. En onze beste reclame wordt gemaakt door onze tevreden klanten.

Shopping cart
Sign in

No account yet?

Plat en Schuin Dak Dakraam Installatie

Daklichten van Skylights1 Ltd zijn veel meer dan gewoon daklichten. Ze behoren tot de mooiste, meest energiebesparende en innovatieve daklichten op de markt. En nu kunt u ze zelf installeren met onze handige installatiegids, ongeacht de grootte van uw opening!

Platdakram Installatiegids Video - Stap voor Stap

Schuin Dak Dakraam Installatiegids Video - Stap voor Stap

Structurele opening - geleverd door de aannemer

Vergeet niet dat de afmetingen van onze lichtstraten de afmetingen zijn van het onderste (interne) glaspaneel. Het bovenste paneel is aan elke kant 100 mm getrapt, en de totale zichtbare buitenmaat is 200 mm groter in beide richtingen:

Alleen in deze gids geven wij bijvoorbeeld installatie schetsen voor een lichtstraat van 600mm x 600 mm. Voor alle andere maten geven wij in de galerij een installatie schets voor elke maat afzonderlijk.

DOUBLE/DRIEDUBBEL GLAS DAKLICHT

600x600mm heeft de volgende afmetingen:

De opstand moet minimaal 150 mm boven het dak uitsteken.

Om te voorkomen dat water zich in het midden van het glaspaneel verzamelt, moet er een minimale helling van 6 graden ten opzichte van de horizon zijn (voor elke meter lichtstraat is een val van 10 cm vereist). Het is de moeite waard om voor het aanbrengen van de silicone een paar minuten extra tijd uit te trekken om een water test uit te voeren om er zeker van te zijn dat het water zich niet ophoopt (ook al plaatst u glas, toch zal het in het midden buigen).

De opening van de opstand moet een tolerantie van 5 mm aan elke kant toestaan:

De interne afstand van opstand  tot opstand moet 10 mm groter zijn dan de opgegeven afmetingen van het daklicht (in ons voorbeeld: 610 mm bij 610 mm).

Daklicht Steun - geleverd door de aannemer

De daklicht steun is 25x50mm hout:

Installeer de steun zodanig dat de bovenkant van de steun als volgt is:

-Drievoudig glazen daklicht - 42mm onder de bovenkant van de opstand.

De opstand verweren

Breng het dakbedekkingsmateriaal aan om de buitenkant en de bovenkant van de opstand te bedekken:

Zodra de opstand weerbestendig gemaakt is, bent u klaar om het dakraam te installeren.

Zorg ervoor dat alle oppervlakken waar de silicone zal worden aangebracht schoon zijn van vuil, stof, vocht, enz.

1.Breng het schuim koord aan bovenop de 2"x3" houten steun om eventuele discrepanties te nivelleren, waardoor druk en barsten op de onderste gelamineerde ruit worden voorkomen. DE GARANTIE VERVALT ALS ER GEEN SCHUIM KOORD WORDT GEBRUIKT.

2.Breng bovenop de verhoogde rand ruimschoots weerbestendige kit aan, meestal is 1 tube voldoende voor 6 strekkende meters.

3.Laat het daklicht met behulp van de  zuignappen zakken PAS nadat u de belasting van elke zuignap gecontroleerd hebt.

4.Breng waterdichte kit aan op de onderkant van het overstek en strijk het nogmaals glad om er zeker van te zijn dat het waterdicht is.

Volg voor een schuin dak het onderstaande technische schema:

* Met betrekking tot de siliconen adviseren wij de volgende producten:

  • Zwarte weer siliconen - DOWSIL 791 Weerbestendige afdichtingskit

GEBRUIK GEEN ACRYLAATKIT!

Wees voorzichtig met de siliconen die u gebruikt om uw daklicht te installeren en weerbestendig te maken. Wij bevelen de bovenstaande producten aan als volledig compatibel met de siliconen van onze beglazing.

Een chemische onverenigbaarheid tussen de siliconen die gebruikt worden bij de productie van de beglazing en de plaatsing ervan kan leiden tot verkleuring en/of verlies van hechting aan de ondergrond. Dit kan betekenen:

- een mogelijke drukverlaging van de beglazing (waardoor vocht in de beglazing kan binnendringen en intern kan condenseren)

- onvoldoende hechting aan de draagstructuur 

- slechte weersbestendigheid (mogelijke lekken).

DE GARANTIE VERVALT INDIEN GEEN SCHUIM KOORD WORDT GEBRUIKT DIE BIJ ONS IS AANGESCHAFT.

FAQs

Welke accessoires heb ik nodig?

Worden deze standaard meegeleverd of moet ik ze apart bestellen? 

Naast uw dakraam hebt u schuimkoord, weerbestendige silicone en gootstukken nodig. Deze staan allemaal op onze website, zodat u alles wat u nodig heeft bij ons kunt bestellen

Welke helling moet mijn vak daklicht hebben?

Het is belangrijk om uw daklicht onder een lichte hoek ten opzichte van de horizon te installeren, zodat het water van het glas kan lopen en er geen plassen ontstaan. Wij raden aan het daklicht onder een hoek van   6 tot 45° te plaatsen. Het loont de moeite om voor het aanbrengen van de silicone een paar minuten extra tijd uit te trekken voor een watertest.

Wat is de maximale helling voor deze dakramen?

Minimaal 6, maximaal 45 graden.

Moet het raam bij aankomst worden gemonteerd?

Nee, de daklichten worden kant-en-klaar geleverd (vergeet niet uw accessoires apart te bestellen).

Installeren jullie ook?

Nee, wij installeren niet. Wij leveren alleen de daklichten. Wij raden u aan een gerenommeerde daklegger bij u in de buurt te zoeken die de installatie vakkundig kan uitvoeren.

Wat dekt de garantie?

Onze garantie is CE-gecertificeerd en voldoet aan de Europese normen. Zolang u uw daklicht plaatst volgens onze instructies, is de garantie twintig jaar geldig. Hiermee bent u gedekt voor eventuele gebreken of schade en bieden wij een nazorgservice.