Skylight Hulp, Info en Gidsen

Hulp bij het kiezen van dakramen voor een vlak of schuin dak

Als u overweegt één – of meerdere – dakramen in uw huis te installeren, moet u weten dat een van de belangrijkste dingen die u kunt doen is het verschil tussen “platdakramen” en “dakramen voor een schuin dak” begrijpen . Zo kunt u ervoor zorgen dat u de juiste optie voor uw huis kiest.

Dus, wat zijn de verschillen tussen de twee opties? Wat past beter bij het architectonische ontwerp van mijn huis? Gelukkig voor alle huiseigenaren die zich hetzelfde afvragen, kan onze onderstaande gids u helpen de juiste beslissing te nemen. Dus, hier is wat u moet weten:

Welke optie is geschikt voor een hellend of schuin dak?

Als het gaat om een hellend of schuin dak, zijn er een aantal dingen die u moet overwegen. Om een beslissing te nemen, moet u nadenken over een aantal factoren, zodat het gekozen model mooi bij de architectuur van uw huis past. Enkele van de dingen waar u aan moet denken zijn de volgende:

 

  1. De kamer waar u het wilt plaatsen

 Als u er bijvoorbeeld over denkt om van één van uw kamers een nieuwe slaapkamer te maken, moet u bedenken waarvoor u het raam gaat gebruiken. Als u dus een mooi uitzicht hebt vanuit die bepaalde ruimte, is de keuze voor een schuin dakraam een betere optie, vooral omdat u dan naar buiten kunt kijken.

 Aan de andere kant, als u het natuurlijke licht in uw badkamer wilt verhogen, is het misschien beter om voor een platdakraam te kiezen. Daarmee zorgt u voor dat het gebied genoeg privacy biedt.

 

  1. Het type armatuur – op afstand of handmatig?

Zoals u waarschijnlijk weet, kunnen de meeste dakarmaturen met de hand worden geopend en gesloten, maar daarvoor moeten ze worden geïnstalleerd op een bereikbare plaats, of in sommige gevallen moet gebruik worden gemaakt van een openingsstand. Echter, met innovaties en vooruitgang in de industrie, kunt u nu kiezen voor een openingsmechanisme met een afstandsbediening. Dat betekent dat u het bijvoorbeeld met een knop op de muur kunt openen.

 Houd er rekening mee dat beide opties kunnen worden geleverd met systemen voor handmatig of op afstand openen, en welke u kiest hangt volledig af van uw voorkeuren. Houd er rekening mee dat systemen voor openen op afstand vaak iets duurder zijn, maar ze zijn perfect voor mensen die zich moeilijk kunnen verplaatsen.

 

Welke optie is geschikt voor een vlak dak?

Voor vlakke daken hebt u een ander daklicht nodig. Voordat u iets kunt kiezen dat geschikt is voor uw huis, zijn er enkele dingen die u zult willen overwegen, waaronder het volgende:

 

  1. Er zijn verschillende soorten om uit te kiezen

Er zijn verschillende soorten platdakramen waaruit u kunt kiezen, waaronder daklicht koepels, Elektrische dakramen, daklantaarns, lichtstraten en zelfs beloopbare dakramen. Hoewel ze allemaal vrij populair zijn bij onze klanten, is het Platdakraam het meest gekochte. Dat is vooral, omdat ze in een breed scala van vormen en maten komen.

Vergeet niet dat u altijd contact kunt opnemen met één van onze vertegenwoordigers, zodat zij u kunnen helpen bepalen wat de meest geschikte optie voor uw huis is.

 

  1. Het openingssysteem

 Zoals schuine ramen. Er zijn ook verschillende openingssystemen waarvoor u kunt kiezen. Om te beginnen zijn er de vaste opties die voldoende licht geven, maar niet open kunnen. Ze zijn dus het meest geschikt voor ruimtes die voldoende ventilatie hebben en die breed en groot zijn.

 Natuurlijk zijn er ook handmatige en elektrische opties, en dat betekent dat u het met de hand of met een stang kunt openen, of met behulp van een afstandsbediening – iets wat uw huis ook meer technisch georiënteerd maakt. Het systeem met afstandsbediening is ook voorzien van regensensoren, wat betekent dat ze sluiten als het begint te regenen.

 

  1. Denk aan de bouwvoorschriften

Als u momenteel geen dakramen in uw huis heeft, hoeft u zich geen zorgen te maken: u hoeft waarschijnlijk geen bouwvergunning aan te vragen om deze daklichten te installeren. Dit is te wijten aan het feit dat ze vallen in de toegestane bouwvoorschriften, dus kunt deze veranderingen aan uw huis maken, zonder het aanvragen van een vergunning.

Houd er rekening mee dat ramen met een zijgevel stevige en duurzame beglazing moeten hebben met een opening die 1,7 m van de vloeren verwijderd is, dat u geen veranderingen kunt aanbrengen die meer dan 150 mm van uw dak verwijderd zijn, en dat u geen veranderingen kunt aanbrengen die het hoogste deel van het dak bereiken. Als u hiervoor kunt zorgen, heeft u geen vergunning nodig.

Conclusie

Er is een breed scala aan variaties tussen vlakke en hellende/schuine daken. Natuurlijk moet u, afhankelijk van de architectuur van uw huis en de ruimte waarin u van plan bent de daklichten te installeren ook rekening houden met alle factoren die we hebben genoemd.

Zo maakt u de beste keuze voor 

Dus, nu u meer begrijpt over beide opties, wilt u misschien alles laten vallen waar u mee bezig bent. Neem in plaats daarvan onze vergelijkingsgids nog een keer door, bepaal wat meer geschikt is voor uw huis, en neem dan contact met ons op met uw plan of vraag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *